Information om lädervård



När du köper enbart, kan du fråga människor där du köpte den, vad fabriken föreslår för lädervård och rengöring. Glöm inte att fråga vilka produkter som kan vara lämpliga för lädervård också, för det kan vara något du är bekvämare att använda.

Olja som gör läderkonditionen och hjälper till att avlägsna smuts och smuts från djurhud som produceras naturligt av deras kroppar. När läderet bearbetas finns dessa levande komponenter inte längre, trots att de behåller många av deras fysikaliska egenskaper, såsom naturen hos porositet och kemikalier reaktivitet.

Läder är surt, för korrekt lädervård behöver du emulera några av dessa naturliga processer. Om du filtrerar bort all mytologi, hemrecept och människors kunskap om lädervård har du två grundläggande uppgifter som alla naturliga processer måste uppfylla: rengöring och konditionering.


Varje läkarvårdentusiast kommer att berätta att en ounce av förebyggande är värt ett pund helande, och om du vill skydda din investering, behåll den i bästa form. Lädervård är relativt lätt, men du måste vara konsekvent. Skinnet kan återställas, men rutinvård rekommenderas starkt.

Om det bryts ordentligt, kommer läder att överleva och vara i gott skick i flera år. Du borde veta vilken typ av läder du har och hur man bearbetar den under garvning. Till exempel finns det en anti-svampbeläggning som appliceras eller används av tätningsmedel, och hur färgen är?

Pigmenterat läder är det mest hållbara, fullkornspigmenterade läder, har intakt fiber och korrigerat pigmenterat läder hänvisar till huruvida läderet har slipats för att avlägsna brister.

Aniline - Dessa fullkorniga kornläder är inte pigmenterade, medan halvanilinbehandlingar kombinerar pigment med färgning vanligtvis för att platta korn eftersom läderet har vissa brister. Resultatet är att läder har mer konsekventa färger och fläckbeständig kvalitet.
Om du lätt kliar på anilinytan ändras den till ljusare färg. För att åtgärda problemet, blöt ditt finger lätt och gnugga det på läder.

Antiqued / marmorerade / Tvåfärgade - Det andra pigmentet kan gnidas på det ursprungliga pigmentet för att få läget att se gammalt eller antikt.

Nubuck - Detta är anilineleather som har borstats för att ge en flätig textur. Faktum är att nubuck ofta misstas för mocka. Nubuck är starkare eftersom den borstar på sidan av spannet, vilket är den sida där pälsen är belägen.

Om du applicerar ett vått fingerprov till nubuck, blir det lite mörkare, så se till om du gör det så är det gjort i ett obekvämt område.

Suede - Suede läder är gjord av köttig sida av läder. För mocka lädervård är det viktigt att du ser till att vilken produkt du använder inte kommer att skada den. Ta reda på så mycket som möjligt om de aktiva ingredienserna i de produkter du köper och vilka åtgärder som ingår. Du kanske vill ta med en jacka eller swatch om du kan, och fråga vad som fungerar bäst för det.

Comments

Popular posts from this blog

MLR som i Masters i läder restaurering

Den mest effektiva metoden att sköta din lädermöbel